Reniers Fishing Balsa

Zeer hoge kwaliteits dobbers met de perfecte afwerking voor alle visserijen vervaardigd uit Balsa. Onze dobbers zijn de NR 1 op de markt .

Toon 1 - 24 van 31
More filters

Onze wedstrijddobbers worden vervaardigd uit het beste balsa hout en afgewerkt met hoogwaardige italiaanse verf en vernis .
de dobers worden nog met de hand in elkaar geplaatst dus er komt zeer weinig machinaal werk aan te pas.
Onze dobbers worde tot wel 5x maal in een bad gedompeld om het hout perfect af te dichten tegen eventuele wateropname, dit bevorderd ook de afwerking van de dobber.

Wat is balsa:

alsahout is de lichtste houtsoort die algemeen in de handel verkrijgbaar is. Het soortelijk gewicht is 40 tot 300 kilo bij 12% vochtgehalte. Omdat het geleverd wordt door een loofboom, wordt balsahout officieel onder het hardhout gerekend.

Het kernhout is bleekbruin van kleur; algemeen gebruikt is echter het spinthout dat een zilvergrijswitte kleur heeft met soms een roodgele zweem. Het hout voelt satijnachtig zacht aan. Om aantasting met blauwschimmel te voorkomen, hoort de stam direct na het vellen verzaagd en gedroogd te worden.

De houtsoort is makkelijk te bewerken door de geringe massa maar dat moet zorgvuldig gebeuren. Door de structuur gaat handmatig schaven heel moeizaam en dient bij machinaal bewerken via frees, boor of schaaf scherp gereedschap gebruikt te worden. Het hout is niet goed te verbinden met schroeven of spijkers maar is goed te verlijmen. Het hout leent zich niet voor buigen. Het spinthout is impregneerbaar.