Purple Pellets 2kilo - Carp Extrudé

 • Overzicht
 • Details
 • De Purple Pellet (Carp Extrudé) is erkend onder vissers als een uitstekend en veelzijdig pellet, bruikbaar zowel voor het voederen als haakaas en zelfs gemalen voor het vissen met deeg of paste. Dankzij de sterke lokwerking worden vissen aangetrokken en blijven ze langer op de visplek azen, wat de kans op succesvolle vangsten verhoogt. De pellets zijn beschikbaar in diverse formaten - 2, 3, 4, 5, 7, en 9mm - en bieden opties voor verschillende visomstandigheden.

  De 2mm variant is specifiek ideaal voor het method feederen, een effectieve techniek voor het vangen van karpers en andere bodemvissen. Daarnaast kun je de gemalen versie van de Purple Pellet toevoegen aan je voeder om zo een rijk voedermengsel met vismeel te creëren. Deze toevoeging verhoogt de aantrekkelijkheid van je voeder aanzienlijk, door een extra geur- en smaakdimensie toe te voegen die vissen niet kunnen weerstaan.

  Bereidingswijze van de Purple Pellets voor je visdag:
  * Voor voederen: Doe de avond vooraf de benodigde hoeveelheid Purple Pellets in een emmer en voeg water toe tot ongeveer 1cm boven de pellets.
  * Als haakaas: Plaats de gewenste hoeveelheid Purple Pellets de avond vooraf in een luchtdichte container, voeg water toe net boven de pellets en bewaar deze in de koelkast. De volgende ochtend zijn ze ideaal voor gebruik aan de haak, klaar om de vis te lokken en op de stek te houden. De toevoeging van de gemalen Purple Pellet aan je voedermix, met name bij gebruik van vismeel, kan je vangstkansen verder optimaliseren, vooral bij het method feederen met de 2mm pellets.

  Winter:

  • Maat: Kies voor 2mm pellets. De kleinere maat vergemakkelijkt de opname en vertering door vissen in het koudere water, waar hun metabolisme trager is.
  • Toepassing: Gebruik ze als onderdeel van je voedermix of direct als haakaas. De subtiele grootte kan cruciaal zijn om voorzichtige vissen in de winter aan te trekken.

  Zomer:

  • Maat: Opteer voor 3-4mm pellets. In de warmere maanden, wanneer de vis actiever is en een hogere energiebehoefte heeft, zijn deze grotere pellets effectiever.
  • Toepassing: Ideaal voor zowel voeren als haakaas. De grotere pellets hebben een sterkere visuele aantrekkingskracht en kunnen grotere vissen aantrekken.

  Algemene Tips voor Gebruik:

  • Voorbereiding: Om de pellets te hydrateren, week ze de avond voor je vissessie. Dit maakt ze zachter en aantrekkelijker voor de vis.
  • Als Haakaas: Hydrateer een kleine hoeveelheid pellets en bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast. Dit houdt ze vers en klaar voor gebruik.
  • Voor Voeren: Meng de gehydrateerde pellets met je voedermix om de voedingswaarde en attractiviteit te verhogen.
  • Gemalen Pellets: Overweeg gemalen Purple Pellets toe te voegen aan je voedermix voor een fijnere textuur en een verhoogde verspreiding van aantrekkingsstoffen in het water.