Ultegra XTE 14000

€179,00
Toevoegen aan winkelwagen
Voor 17h besteld, binnen 1 à 2 dagen geleverd
  • Overzicht
  • Details
  • De Ultegra XTE en XSE, gebaseerd op Shimano's best verkochte modellen, zijn klaar om de markt voor middelgeprijsde langeafstandsmolens opnieuw te definiëren. Voorzien van vele van Shimano's toonaangevende 'long cast' technologieën, in strakke monochrome behuizingen, overtreffen deze molens de verwachtingen en zijn ze op weg om bestsellers te worden in heel Europa.

    Alleen Shimano beschikt over Super Slow Oscillation, wat op zich al een reden is om de Ultegra XTE en XSE aan te schaffen. Maar als je alle andere technologieën die in deze langeafstandstopper zitten overweegt, zijn ze onmogelijk te negeren. Deze molens stellen je niet alleen in staat verder te werpen, ze zullen ook beter vissen drillen, langer meegaan en er geweldig uitzien op welke hengel je ze ook monteert. Als je een karpervisser bent en de voorkeur geeft aan donkere ‘stealth-achtige’ kleuren, kies dan voor de XTE; als je een strandvisser bent, of de voorkeur geeft aan lichtere kleuren, dan moet de ‘zilveren’ XSE jouw keuze zijn. Welke je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je een geweldige beslissing hebt genomen.

    Verborgen in de lichtgewicht, stijve CI4+ behuizing van de Ultegra bevindt zich een selectie van Shimano's meest geavanceerde technologie. HAGANE Gear en X-SHIP combineren met Infinity Drive en Silent Drive om verbazingwekkende soepelheid en lichtgewicht rotatie te leveren. Maar laat je niet misleiden. Zet de Ultegra onder druk en hij zal alle kracht leveren die je nodig hebt, en meer. En hoewel de interne techniek een kunstwerk is, koop je deze molen voor de werpprestaties.

    De Super Slow 5 Oscillation genereert verbazingwekkend soepele lijnligging die bewezen wrijving vermindert en het werppotentieel verhoogt. Maar er zijn andere kenmerken die ook bijdragen. Rigid Cast vermindert spoelvervorming op het moment van vrijgave tijdens een worp en Parallel Body stuurt de lijn onder de perfecte hoek naar de eerste geleide-oog. En terwijl de lijn over de lip van de aluminium AR-C spoel stroomt, ‘krult deze naar beneden’ om wrijving te verminderen. Het resultaat is werpbriljantie die nog nooit zo betaalbaar is geweest.